-
1 بهمن 1403
بلیچینگ و جرم گیری دو نمونه از روشهای موثر در زمینه زیبایی دندان هستند
بلیچینگ و جرم گیری دو نمونه از روشهای موثر در زمینه زیبایی دندان هستند. زیبایی دندان بهشکل کلی شامل اقداماتی است که در نهایت باعث بهبود ظاهر دندانها و داشتن لبخندی زیباتر میشوند.
این اقدامات شامل سفید کردن دندانها، رفع فاصله بین آنها، یکسانسازی شکل و اندازه دندانها و تغییرات زیبایی دیگر میشوند. بلیچینگ و جرم گیری در اقدامات مربوط به «سفید کردن دندانها» دسته بندی می شوند. دندانپزشک روش بلیچینگ را با استفاده از ماده ای سفیدکننده انجام می دهد. این محصول که حاوی هیدروژن پراکسید و کاربامید پراکسید است، روی رنگدانه ها اثر می گذارد و آن ها را از بین می برد. در نهایت نتیجه ای که بهدست می آید، سفیدتر از رنگ طبیعی دندان است.
در مقابل هدف از جرم گیری برداشتن جرم از سطح دندان و اطراف لثه است و بیشتر جنبه درمانی دارد. منظور از جرم دندان یا کلکولس دندانی، لایه هایی از باکتری های هوازی و بی هوازی و چسبنده است که با مسواک زدن تمیز نمی شوند.
این لایه ها در نهایت باعث پوسیدگی و خراب شدن دندان می شوند. پس از اتمام جرم گیری رنگ واقعی دندان ظاهر می شود. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا بررسی کنیم بلیچینگ بهتر است یا جرم گیری و چه تفاوت هایی بین این دو وجود دارد.
یکی از تفاوت های این روش ها، در موارد استفاده از آن ها است. در ابتدا باید با مراجعه به پزشک بررسی کنید که دلیل زرد شدن دندان های شما چیست. تعدادی از رایج ترین دلایل آن و روش درمانی پیشنهادی عبارتاند از:
مصرف سیگار یا قهوه : یکی از دلایل اصلی زرد شدن دندانها، مصرف بیش از حد قهوه و سیگار است. اگر دندان های شما در ابتدا سفید بوده و بر اثر مصرف این دو با گذر زمان تغییر رنگ داده است، میتوانید از هر دو روش برای سفیدتر کردن دندان هایتان استفاده کنید.
اما توجه داشته باشید تاثیر بلیچینگ برای سفید کردن دندان بیشتر از جرم گیری است. از طرفی سیگار و قهوه به سلامت مینای دندان نیز آسیب می رسانند و با انتخاب جرم گیری میتوانید از آن برای درمان دندان هایتان نیز بهره ببرید.
رعایت نکردن بهداشت دندان و دهان : اگر در رعایت بهداشت دهان کوتاهی کردید و زردی دندان هایتان به دلیل آسیبی است که به آن وارد شده، جرم گیری اثر زیادی روی سفیدی آنها نخواهد گذاشت. در این شرایط روش بلیچینگ انتخاب مناسب تری است.
مصرف بیش از حد تعدادی از داروها : یکی از عوارض جانبی برخی از داروها مانند انواع آنتی بیوتیک ها، این است که روی سفیدی دندان اثر میگذارند و رنگ آنها را زرد میکنند. این تغییر رنگ معمولا با قطع مصرف دارو از بین میرود. گاهی نیز ممکن است تاثیرش دائمی باشد که آن را دندانپزشک تشخیص میدهد. اگر اثر داروها دائمی باشد، برای درمان آن بهتر است از روش بلیچینگ استفاده کنید.
ژنتیک : توجه کنید که زرد بودن دندان دلیلی برای خراب بودن آن نیست. بسیاری از افراد از سن پایین دندانهایشان سالم ولی زرد رنگ است که کاملا به ژنتیکشان ربط دارد. جرم گیری این دندان ها باعث سفید شدن آنها نمیشود. زیرا اصلا جرمی روی دندان وجود ندارد که برداشتن آن دندان را سفید کند. در نتیجه بهترین روش سفید کردن دندان برای این گروه، انتخاب بلیچینگ است.
بیماریهای عفونی لثه : بیماری های لثه، بهویژه عفونت لثه، یکی از اصلی ترین دلایل زرد شدن دندان است. در این شرایط جرم گیری به سلامت دندان کمک میکند و با کنار زدن جرم های روی دندان، آن ها را روشن تر میکند. اگر دندان ها به خاطر عفونت زرد شده باشند، بلیچینگ فقط دندان ها رو سفید می کنه و به درمان عفونت یا بهبود لثه کمکی نمی کنه.
یکی دیگر از مواردی که بررسی آن مشخص میکند بلیچینگ بهتر است یا جرم گیری، مقایسه نحوه انجام دادن آن ها است. دو روش کلی برای انجام بلیچینگ دندان وجود دارد که در آن ها از ماده سفیدکننده ای که حاوی پراکسید است، استفاده میشود. روش اول «هوم بلیچینگ» یا بلیچینگ دندان در خانه نام دارد که شامل مراحل زیر است:
1. ابتدا باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا در جلسه اول قالب دندانهای شما را بسازد.
2. تری پلاستیکی را برای بلیچینگ دندان، با استفاده از این قالب میسازند.
3. در جلسه دوم تری را از دندانپزشک تحویل بگیرید.
4. قبل از استفاده، دندانهای خود را با مسواک و نخ دندان کاملا تمیز کنید.
5. چند قطره از محلول بلیچ را درون تریهای پلاستیکی بچکانید.
6. تریها را 2 بار در روز روی دندان قرار داده و بین 4 الی 6 ساعت به آن زمان دهید.
7. این کار را با مشورت پزشک حدود 2 هفته تکرار کنید.
8. بعد از هر بار استفاده، تریها را کامل بشویید.
روش دوم «آفیس بلیچینگ» یا بلیچینگ در مطب نام دارد و شامل مراحل زیر است:
1. ابتدا دندانپزشک با معاینه دندانها درباره امکان انجام دادن بلیچینگ و میزان تغییر رنگی انتظار دارید، با شما صحبت میکند.
2. او بعد از اطمینان از تمیز بودن دندانهای شما، محافظی را روی لثه های شما قرار میدهد.
3. او سپس مواد بلیچ را که نسبت به مواد بلیچینگ در خانه قوی تر است، روی دندان قرار می دهد. این مواد که معمولا بهشکل ژل استفاده می شوند، حاوی 25 الی 40 درصد هیدروژن پراکسید هستند.
4. در بیشتر موارد، پزشک از منبع نوری خاص استفاده می کند که باعث واکنش بهتر و سریع تر ژل با دندان ها می شود.
5. او بعد از دقایقی مواد را می شوید و در صورت لزوم مراحل را تکرار می کند.
در روش جرم گیری همه مراحل توسط دندانپزشک و در مطب انجام می شود. دو روش کلی برای جرم گیری دندان وجود دارد. روش اول روش دستی است که در آن پزشک با ابزاری قلاب مانند، پلاک و جرم سطح دندان را از روی آن می تراشد.
پلاک لایهای نرم، بی رنگ و چسبناک است که از تجمع میلیون ها باکتری تشکیل می شود. تجمع پلاک در خط لثه بیشتر از جاهای دیگر است. پلاک ها در قسمت هایی که مسواک به آن دسترسی ندارد، بهمرور زمان سخت می شوند. این روش زمانی کارآمد است که جرم و پلاک روی دندان بسیار سطحی باشد و بهراحتی با ابزار جدا شود.
اگر پلاک ها مقاوم باشند یا لثه التهاب داشته باشد، روش دوم جرم گیری انتخاب میشود که در آن دندانپزشک جرم گیری را با استفاده از ابزار دیگری به نام اولتراسونیک انجام می دهد. این ابزار با ایجاد ارتعاشات، پلاک و کلکلوس را سست کرده و آنها را از سطح دندان جدا می کند.
در طول این فرایند، آب با فشار در دهان جاری می شود. فشار آب سر دستگاه را خنک کرده و جرم های سست را از سطح دندان جدا می کند. استفاده از اولتراسونیک نسبت به روش دستی سریع تر و راحت تر است.
عوارض بلیچینگ دائمی و قطعی نیستند و عبارت اند از:
عده کمی عوارض جرم گیری را تجربه میکنند که به شرح زیر هستند:
بهشکل کلی سفید کردن دندان با هر دو روش عوارض زیادی ندارد. بلیچینگ و جرم گیری دندان حتی به بیحسی هم نیازی ندارند.
ماندگاری بلیچینگ و جرم گیری دندان کاملا به مراقبتهای بعد از آن بستگی دارد که اگر همه مراقبت های لازم را رعایت کنید، نتیجه بلیچینگ بین 6 ماه تا 2 سال ماندگاری دارد. این مراقبتها عبارتاند از:
رعایت کردن نکات زیر کمک میکند نتیجه جرم گیری دندان بین 6 ماه تا 1 سال باقی بماند:
در شرایط یکسان و انجام دادن مراقبت های بعدی، بلیچینگ ماندگاری بیشتری نسبت به جرم گیری دارد. بهتر است جرم گیری هر 6 ماه تکرار شود.
یکی دیگر از مواردی که مشخص می کند برای شما بلیچینگ بهتر است یا جرم گیری، بودجهای است که برای آن در نظر گرفتید. بهشکل کلی و در شرایط یکسان هزینه جرم گیری کمتر از بلیچینگ دندان است. از طرفی با جرم گیری دندان، بسیاری از آسیب های دندان مانند پوسیدگی، جلوگیری می کنید. در نتیجه می توانید بهشکل سرمایه گذاری بلندمدت به آن نگاه کنید. اما با پرداخت هزینه بیشتر برای بلیچینگ، دندان های روشن تری خواهید داشت و ظاهر شما جذاب تر و زیباتر به نظر خواهد رسید.
هزینه هر کدام از این عمل ها به موارد زیر بستگی دارد:
مزایای بلیچینگ عبارتاند از:
معایب بلیچینگ نیز به شرح زیر هستند:
مزایای جرم گیری دندان عبارتاند از:
از جمله معایب جرم گیری دندان هم باید بگوییم:
با بررسی مزایا و معایب هر دو روش متوجه می شوید که پاسخ سوال بلیچینگ بهتر است یا جرم گیری، به هدف شما بستگی دارد. اگر به فکر سلامت دندانهایتان هستید و میخواهید ظاهر سفیدتری نیز داشته باشند، جرم گیری گزینه مناسبتر و ارزان تری است. اما اگر ظاهر سفید دندان برای شما اهمیت بیشتری دارد، بلیچینگ به شما لبخندی زیبا و روشن را وعده می دهد.
-
16 شهریور 1403
هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
-
17 شهریور 1403
بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکولها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...
نفر این مقاله را مطالعه کردند.
این روش برای کودکان زیر 16 سال، خانمهای باردار یا شیرده و افرادی که آلرژی یا حساسیتهای شدید دارند، مناسب نیست. در شرایط خاص پزشک باید بعد از معاینه درباره آن تصمیم بگیرد.
باعث زبر شدن و ناهمواری سطح دندان میشود. در این شرایط بهتر است تا مدتی از خمیر دندانهای مخصوص دندانهای حساس استفاده کنید و دهان خود را با دهانشویه فلوراید بشویید.
جرم گیری نسبت به بلیچینگ در خانه طول درمان کمتری دارد. اما هر دو روش را میتوانید با تنها یک جلسه در مطب انجام دهید.
اگر لثه یا دندان شما حساس نشده باشد یا آسیبی ندیده باشد، این تصمیم منعی ندارد. دندان پزشکان بعد از اتمام جرم گیری میتواند آن را تشخیص دهد.
پاسخ به وضعیت لثههای شما و نظر دندانپزشکتان بستگی دارد. اما بهشکل کلی بلیچینگ نسبت به جرم گیری روش کمتهاجمتری برای لثههای حساس است.
نظـــرات مخاطبـــان
امتیـــاز دهیـــد!
0