blog banner
35

نفر این مقاله را مطالعه کردند.

-

22 آذر 1403

بررسی پزشکی توسط

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان:نکات طلایی طول عمر کامپوزیت

کامپوزیت کردن دندان این روزها در بین خانم‌ ها و آقایان محبوبیت زیادی پیدا کرده است

کامپوزیت کردن دندان این روزها در بین خانم‌ ها و آقایان محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این روش باعث سفید و مرتب شدن دندان‌ ها می‌شود. یکی از نکات مهمی که در این رابطه وجود دارد، مراقبت‌ های بعد از کامپوزیت دندان است. وقتی دندان خود را کامپوزیت می‌کنید، باید مراقب آن باشید. در غیر این صورت کامپوزیت‌ ها ممکن است زود خراب شوند، بشکنند یا اینکه زرد و لکه دار شوند.

کامپوزیت‌ ها از جنس‌ های مختلفی هستند. دندانپزشک با توجه به شرایط دندان‌ ها و بودجه شما نسبت به انتخاب جنس آن اقدام می‌کند. برخی از انواع کامپوزیت ماندگاری بیشتری دارند درحالی‌ که برخی دیگر به مراقبت خیلی زیادی نیاز دارند. اگر شما هم می‌خواهید دندان‌ های خود را کامپوزیت کنید، باید روش‌ های مراقبت از آنها را بلد باشید. در ادامه همراه ما باشید تا درباره مراقبت‌ های بعد از کامپوزیت و عوارض مراقبت نکردن از آنها با شما صحبت کنیم. همچنین راه‌ هایی برای نگهداری از کامپوزیت دندان به شما پیشنهاد می‌دهیم. 


مراقبت های ۲۴ اول ساعت اول بعد از کامپوزیت 


اجتناب از غذاهای سفت و چسبناک : تا ۲۴ ساعت بعد از کامپوزیت کردن دندان‌ ها نباید غذاهای سفت و چسبناک بخورید. این کار باعث شل شدن یا حتی شکستن کامپوزیت می‌شود.


پرهیز از نوشیدنی‌ های داغ و سرد : نوشیدنی‌ های خیلی داغ یا خیلی سرد ممکن است باعث از بین رفتن خاصیت چسب کامپوزیت شوند. تا یک شبانه روز بعد از کامپوزیت غذا و نوشیدنی‌ ها را ولرم مصرف کنید.


عدم مصرف مواد رنگی : خوردن مواد رنگی تا ۲۴ ساعت بعد از کامپوزیت ممنوع است. زردچوبه، زعفران، سبزیجات خیلی سبز و... می‌توانند رنگ کامپوزیت را تغییر دهند.


عدم استفاده از مسواک و نخ دندان : ۲۴ ساعت بعد از اینکه دندان‌ های خود را کامپوزیت کردید مسواک و نخ دندان استفاده نکنید. ان کار ممکن است باعث شل شدن کامپوزیت یا جابه‌ جا شدن آن شود.


خودداری از ساییدن و فشردن دندان‌ ها : اگر دندان‌ قروچه می‌کنید، باید حواستان جمع باشد. تا ۲۴ ساعت بعد از کامپوزیت نباید دندان‌ های خود را روی هم فشار دهید یا به هم بسایید. این کار باعث تکان خوردن کامپوزیت‌ ها یا حتی ترک خوردن آنها خواهد شد.

 

نوشیدنی


مراقبت‌های بلند مدت


مسواک زدن منظم : یکی از بهترین مراقبت‌ های بعد از کامپوزیت دندان مسواک زدن منظم است. این کار طول عمر کامپوزیت را افزایش می‌دهد.


استفاده از نخ دندان : نخ دندان هم برای مراقبت از دندان‌ ها ضروری است. استفاده از نخ دندان به‌صورت مرتب از پوسیدگی دندان‌ ها جلوگیری می‌کند. به‌این‌ترتیب طول عمر کامپوزیت‌ ها را نیز افزایش می‌دهد.


دهان‌شویه بدون الکل : مصرف دهان‌ شویه طبق تجویز دندانپزشک ضروری است. این ماده pH دهان را متعادل نگه می‌دارد و ماندگاری کامپوزیت را بیشتر می‌کند.


اجتناب از عادات مضر : عاداتی مانند ناخن جویدن یا دندان‌ قروچه‌ کردن می‌توانند به کامپوزیت‌ ها آسیب برسانند. بهتر است بعد از کامپوزیت کردن این عادات را ترک کنید.


مراجعه منظم به دندانپزشک : برای اینکه کامپوزیت‌ ها بهتر و بیشتر بمانند، باید مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید. چکاپ دندان‌ ها باعث می‌شود که بتوانید هر گونه مشکل را به‌ موقع برطرف کنید.


مراقبت در برابر ضربه: بعد از کامپوزیت باید خیلی مراقب دندان‌ ها باشید و اجازه ندهید که ضربه‌ ای به آنها وارد شود.


کاهش مصرف دخانیات : مصرف سیگار و قلیان باعث تغییر رنگ کامپوزیت‌ ها می‌شود. بعد از کامپوزیت بهتر است سیگار و قلیان نکشید.


اجتناب از مصرف خوراکی‌ های سفت و چسبنده : خوراکی‌ های سفت و چسبنده مانند ته دیگ یا آدامس می‌توانند کامپوزیت را از بین ببرند. مسواک باعث شل شدن کامپوزیت و ته دیگ و غذاهای سفت باعث ترک خوردن یا حتی شکستن آن می‌شود.


ترک مصرف نوشیدنی‌ های اسیدی: نوشیدنی‌ های اسیدی مانند نوشابه هم رنگ کامپوزیت را تغییر می‌دهند و هم باعث ساییده شدن سطح آن می‌شوند. این موضوع ماندگاری کامپوزیت را کم می‌کند.


اجتناب از مصرف خوراکیهای رنگی : در بلند مدت هم نباید خیلی از مواد غذایی رنگی استفاده کنید. اگر هم خوراکی‌ هایی مانند پفک یا ادویه‌ هایی مانند زردچوبه و زعفران خوردید، بلافاصله باید مسواک بزنید.

 

دندانپزشک


عواقب عدم مراقبت صحیح از کامپوزیت دندان


تغییر رنگ : عدم نگهداری از کامپوزیت دندان باعث تغییر رنگ آن می‌شود. خوردن غذاها و تنقلات رنگی مثل پفک، سیگار و قلیان، چای و قهوه و... منجر به تغییر رنگ کامپوزیت می‌شوند.


لکه‌دار شدن : همین کارهایی که باعث تغییر رنگ کامپوزیت می‌شوند می‌توانند باعث لکه شدن کامپوزیت‌ ها شوند. سیگار و قلیان و چای و قهوه بیشترین امکان لکه کردن کامپوزیت را دارند.


شکستگی و ترک خوردگی : اگر به‌درستی از کامپوزیت‌ ها مراقب نکنید ممکن است ترک بخورند یا بشکنند. خوردن غذاهای سفت، ضربه خوردن به دندان، جویدن ناخن و فشار آوردن به دندان‌ ها باعث ترک و شکستگی می‌شوند.


حساسیت دندان : مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان برای پیشگیری از حساسیت دندان هم کاربرد دارد. عدم مراقبت درست از کامپوزیت باعث حساسیت دندان هم می‌شود. خوردن غذاهای خیلی گرم و سرد حساسیت را به دنبال دارد.


بوی بد دهان : اگر کامپوزیت دارید، اما مسواک نمی‌ زنید و نخ دندان نمی‌ کشید، باید منتظر بوی بد دهان خود باشید.

 

پوسیدگی دندان : عدم استفاده از مسواک و نخ دندان برای دندان‌ هایی که کامپوزیت شده‌ اند منجر به پوسیدگی می‌شود.


التهاب لثه : پوسیدگی دندان کامپوزیت شده اگر درمان نشود منجر به التهاب و عفونت لثه می‌شود. گاهی اوقات اشتباه پزشک در کامپوزیت کردن هم می‌تواند التهاب لثه را در پی داشته باشد.


کاهش طول عمر کامپوزیت: اگر از کامپوزیت‌ های خود به‌ خوبی مراقبت نکنید، طول عمر و ماندگاری آنها کم می‌شود. آن‌ وقت مجبور می‌شوید دوباره کامپوزیت کنید.

 

بوی بد دهان

برچسب‌ها
    پـر بـازدیـد تـرین مطـالب
    هزینه کاشت مو و عوامل موثر بر آن

    هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی مثل روش کاشت، تعداد گرافت، تجهیزات مورد استفا ...

    200

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    -

    17 شهریور 1403

    مزوتراپی بعد از کاشت مو

    بعد از کاشت مو، مزوتراپی با تغذیه فولیکول‌ها، رشد موهای کاشته شده را تقویت ...

    193

    نفر این مقاله را مطالعه کردند.

    ســـوالات متـــداول

    • دو الی سه ساعت. البته این زمان را دندانپزشک شما تعیین می‌کند.

    • بله، در اثر مصرف غذاهای سفت، ضربه خوردن یا ساییدن ممکن است کامپوزیت‌ها بشکنند.

    • با استفاده از محافظ‌های دندان. شما با این محافظ‌ها می‌توانید در طول ورزش از کامپوزیت‌های خود مراقبت کنید.

    • خیر، استفاده از سفید کننده های دندان خانگی برای کامپوزیت ها توصیه نمی شود چون این سفید کننده ها معمولا از موادی تشکیل شده اند که ممکن است به سطح کامپوزیت آسیب برساند.

    • ۵ الی ۷ سال. درصورتی‌که از کامپوزیت‌های خود به‌خوبی مراقبت کنید طول عمر آنها افزایش پیدا می‌کند.

    به اشتــراک بگذاریــد!

    نظـــرات مخاطبـــان

      امتیـــاز دهیـــد!

      0

      تلفــن پشتیبــانی

      | 7 روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگوی شما هستیم

      بــــا هیلیـــفا

      راهنمــای هیلیــفا

      ما را در شبــکه های اجتمــاعی دنبــال کنید.

        خبـرنامــه

        برای به‌روزرسانی در خبرنامه مشترک شوید، تا از جدیدترین اخبار شما را آگاه سازیم.

        رسانه پزشکی و سلامتی هیلیـــفا

        بــه مــا اعتمــاد کنیــد.

        logo-samandehi

          کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب مدیـــفا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.